Onderhoud hang- en sluitwerk

Hoewel STB-Kozijnen ook op het gebied van het hang- en sluitwerk gebruik maakt van de beste materialen, is er evengoed onderhoud noodzakelijk. Het hang- en sluitwerk is immers onderhevig aan slijtage, weersinvloeden etc. Hieronder lichten we kort toe hoe het onderhoud van het hang- en sluitwerk eruit kan zien.

1. Smeren van hang- en sluitwerk

Voor het garanderen van een storingsvrije werking en een lange levensduur is het belangrijk om alle bewegende delen van uw kozijnen /deuren / schuifpui minstens eenmaal per jaar te smeren. Zo worden zwaar lopende sloten en 'stroeve' sleutels voorkomen. Daarnaast is het jaarlijks smeren van de bewegende delen van het hang- en sluitwerk vaak ook een garantievoorwaarde van de leverancier of producent.

Voor het smeren van uw hang- en sluitwerk raden we aan om gebruik te maken van Interflon FIn Super (verkrijgbaar bij STB-Kozijnen). Dit is een droogsmeermiddel op basis van Teflon, met zeer goede reinigende, smerende en beschermende eigenschappen. Interflon Fin Super kruipt, lost vuil op, verdrijft vocht en smeert beter en langer dan conventionele smeerolie of siliconenspray. Het laat een schoon en droog smeerlaagje achter, dat niet vlekt, geen stof of vuil uittrekt en dat langdurig beschermt tegen vocht en roestvorming.
onderhoud hang- en sluitwerk klaar (1)

2. Afstellen hang- en sluitwerk

Bij het plaatsen van uw kunststof kozijnen en deuren worden deze door onze ervaren en kundige monteurs afgesteld. In de loop der tijd kan het voorkomen dat verschillende materialen gaan werken, waardoor ramen of deuren net niet meer lekker sluiten of zelfs klemmen. Indien het nodig is dat uw producten afgesteld worden, kunt u contact opnemen met STB-Kozijnen. Indien dit binnen de garantieperiode valt is dit servicewerk, anders kan dit gedaan worden volgens de dan geldende tarieven.

3. Reparatie hang- en sluitwerk

Net als andere gebruiksartikelen kan ook het hang- en sluitwerk van een kozijn kapot gaan. Daarnaast kan er ook schade ontstaan door bijvoorbeeld een inbraak of brand. STB-Kozijnen heeft een grote voorraad met scharnieren, sloten, cilinders, handgreepjes, ventilatieroosters etc. Dit zorgt ervoor dat wij kleine reparaties snel kunnen uitvoeren. Indien een product niet op voorraad is, wordt er gezocht naar een passend alternatief of wordt er een vervangend product besteld.

Uiteraard geldt ook voor reparatie van hang- en sluitwerk dat het als servicewerk gezien wordt indien het in de garantieperiode valt, en dat het anders gedaan kan worden volgens de dan geldende tarieven.

onderhoud hang- en sluitwerk klaar (2)

STB Kozijnen, meer dan alleen kozijnen...

Bel me terug

  • Laat hier een bericht achter en we bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Vul a.u.b. een naam in
  • Voer a.u.b. een telefoonnummer in
  • Alleen 's avonds terugbellenOngeldige invoer