Onderhoud kunststof kozijnen

Hoewel kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, vereisen ze wel een minimum aan onderhoud. Voordat u kunststof kozijnen aanschaft, of als u inmiddels al kunststof kozijnen heeft, is het goed om te weten hoe dit onderhoud er het beste uit kan zien.

Omdat kunststof nauwelijks elektrostatisch is, trekken kunststof kozijnen geen stof aan. Dit scheelt alvast in het onderhoud!

In principe zijn er drie manieren waarop u kunststof kozijnen schoon kunt maken, maar meestal is de eerste manier al voldoende om uw kozijnen er weer stralend uit te laten zien!

  1. onderhoud-kunstof-kozijnenMet een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel (zoals allesreiniger) even met een doekje over de kozijnen heen gaan. U kunt zelf de kozijnen meenemen bij het ramen lappen, dus twee vliegen in één klap! Het is wel belangrijk dat u geen schuurmiddel gebruikt; dit zou de kozijnen kunnen beschadigen.
  2. Wilt u meer grondig te werk gaan, dan kunt u uw kunststof kozijnen een keertje in de was zetten. Dit vraagt wat meer werk, maar dankzij de was zijn uw kozijnen beschermd tegen vuil. Uiteindelijk bespaart deze manier dus ook weer tijd.
  3. Heeft u vlekjes op uw kozijnen die met behulp van bovenstaande methodes niet zijn verdwenen? In dit uitzonderlijke geval kunt u terecht bij uw vakman of bij een gespecialiseerde winkel. Daar vindt u schoonmaakmiddelen, speciaal voor kunststof kozijnen.

In tegenstelling tot houten kozijnen, hoeft u uw kunststof kozijnen niet van een likje nieuwe verf te voorzien. Daarnaast hoeft u ook niet bang te zijn er dat na jaren beweging in komt. Kunststof kozijnen zijn namelijk kleur- en vormvast!

STB kozijnen, meer dan alleen kozijnen...

Bel me terug

  • Laat hier een bericht achter en we bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Vul a.u.b. een naam in
  • Voer a.u.b. een telefoonnummer in
  • Alleen 's avonds terugbellenOngeldige invoer